Передплата 2024 «Добра кухня»

У святкуванні Дня ВМС України візьмуть участь 15 бойових кораблів

  • 01.07.2016, 08:32
  • 1 370

До участі в одеських заходах із нагоди Дня Військово-морських сил Збройних сил України буде залучено 15 бойових кораблів, катерів і суден забезпечення.

Про це повідомили Укрінформу в прес-центрі командування ВМС ЗСУ.

"В Одесі основні заходи відбудуться в районі Морського вокзалу. О 8 год. 45 хв. 3 липня розпочнеться ритуал підняття на 15 кораблях і катерах Військово-морського прапора і прапорів розцвічування. Після цього на зовнішньому рейді планується покладання вінка та квітів на воду в честь загиблих військових і цивільних моряків. У небі над Одеською затокою пройде демонстрація повітряними суднами елементів вищого пілотажу", - зазначили у ВМС.

О 10 год. на площі Морвокзалу продемонструють дефіле військовий оркестр і підрозділ почесної варти ВМС. Після цього в рамках "Морського фестивалю" стартує "Велопробіг в смугастих футболках", що фінішує в Міському саду об 11 год., де відбудеться встановлення рекорду України "найдовший живий ланцюг в смугастих футболках". Там же курсанти факультету ВМС Національного університету "Одеська морська академія" проведуть своєрідні майстер-класи з дітьми та молоддю - вчитимуть зав'язуванню морських вузлів та іншим елементам морської культури.

На причалі Морського вокзалу відбудеться церемонія присвоєння іменної назви "Юрій Олефіренко" середньому десантному кораблю "Кіровоград", а а також присвоєння іменних назв катерам ВМС.

Гості свята також зможуть спостерігати десантування парашутистів з Державним прапором України, Військово-морським прапором і прапором міста Одеси, старт шлюпочного походу курсантів факультету ВМС і регату на Кубок командувача ВМС ЗС України. Також вони зможуть відвідати кораблі й катери та ознайомитися зі зразками озброєння та бойової техніки.

Схожі новини