Передплата 2024 «Добра кухня»

У Києві з'явилася найбільша в світі візантійська фреска

  • 29.06.2016, 14:11
  • 1 588

Грецький вуличний художник Фікос (Fikos) намалював на 16-поверховому будинку Києва візантійську фреску, яка втричі вища за статую Зевса в Олімпії.

У Києві з'явилася найбільша в світі візантійська фреска
У Києві з'явилася найбільша в світі візантійська фреска

Про це повідомляє Еспресо.TV.

У рамках фестивалю Mural Social Club відомий грецький вуличний митець Фікос Антоніос прикрасив 16-поверховий будинок Києва найбільшою у світі візантійською фрескою.

Робота має назву "Earth and Sky" ("Земля і небо").

"Фігури, зображені на муралі, символізують небо та землю. Створена мною фреска стала найбільшим арт-об’єктом в історії грецького мистецтва з давніх часів. Це, безумовно, найбільший візантійський мурал у світі. Він у три рази вищий за статую Зевса в Олімпії, що є одним із семи див світу", - підкреслює художник.

Фікос народився у 1987 році в Афінах, де й досі проживає. З дитинства художник малював все, що бачив навколо себе — комікси, пейзажі, ікони та багато іншого. У 13 років він почав вивчати візантійський живопис під керівництвом Джорджа Кордіса, з яким пізніше протягом 5-ти років створював фрески у православних храмах, розвиваючи при цьому власний стиль живопису.

Маючи досвід графіті-художника та іконописця, Фікос працює над створенням фресок у громадських місцях. Цінність цих робіт є винятковою, адже це вперше, коли монументальна візантійська техніка зустрічається з однією з форм сучасного мистецтва — стріт-артом.

Тематика розписів митця виходить з традиції православної та стародавньої грецької міфології.

Схожі новини