Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МЗС: "Україна пропонує ЄС індивідуальний розгляд скасування візового режиму"

  • 29.06.2016, 13:03
  • 920

Київ пропонує Євросоюзу розглянути в індивідуальному порядку питання щодо скасування віз для громадян України.

Про це повідомив директор департаменту Європейського союзу у МЗС Всеволод Ченцов на сьогоднішньому засіданні медіа-клубу Інституту світової політики.

За словами дипломата, українська сторона виконала всі вимоги (критерії), необхідні для запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС, і сподівається, що позитивне для неї рішення у Брюсселі ухвалять на законодавчому рівні вже у вересні цього року.

«Ми намагаємось зосередити увагу (європейської сторони — ред.), щоб питання законодавчої ініціативи по Україні розглядалось індивідуально. Це насправді важливо, тому що в Європейському союзі зараз одночасно розглядають кілька законодавчих ініціатив, а ситуація у кожній з країн — різна. України виконала всі критерії, по багатьох показниках ми випереджаємо інші країни, запровадження безвізового режиму з котрими наразі також розглядається», — наголосив Ченцов.

Представник МЗС нагадав, що Єврокомісія ухвалила звіт щодо виконання Україною плану дій з візової лібералізації у грудні 2015 року, а у квітні цього року Єврокомісія рекомендувала Раді Євросоюзу надати Україні безвізовий режим. Однак досі серед держав-членів ЄС точаться дискусії щодо доцільності скасування віз для України та Грузії.

Наразі в ЄС застерігають, що питання скасування віз для громадян Грузії і Туреччини можуть перенести на пізніший термін.

Джерело: Радіо Свобода

Схожі новини