Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд посадив під домашній арешт екс-керівника управління громадської безпеки МВС Києва за розгін Євромайдану

  • 29.06.2016, 12:32
  • 884

Йдеться про побиття активістів та журналістів на Банковій 1 грудня 2013 року.

Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику управління громадської безпеки ГУ МВС України в м. Києві за побиття активістів Євромайдану та журналістів 1 грудня 2013 року на вул. Банковій. Про це повідомила прес-служба ГПУ.

Підозрюваному інкримінується організація (шляхом віддання завідомо незаконного наказу) застосування 1 грудня 2013 року на вул. Банковій у м. Києві працівниками спецпідрозділу «Беркут» та військовослужбовцями внутрішніх військ МВС України спеціальних засобів та фізичного насильства до учасників акції протесту та журналістів, внаслідок чого заподіяно тілесні ушкодження більш як 29 мітингувальникам та 22 представникам засобів масової інформації, що призвело до настання тяжких наслідків, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 41, ч. 3 ст. 365, ч. 1 ст. 171, ч. 4 ст. 41, ст. 340 КК України.

Крім того, щодо цих подій йому інкримінують неналежне виконання своїх службових обов’язків, незабезпечення належного захисту бійців внутрішніх військ та патрульно-постової служби, внаслідок чого отримали тілесні ушкодження 26 осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України.

Суд помістив підозрюваного під домашній арешт.

ГПУ нагадує, що за результатами розслідування подій, які сталися 1 грудня 2013 року на Банковій в організації розгону акцій протесту та застосуванні насильства до протестувальників повідомлено про підозру п’ятьом особам з числа керівництва держави та правоохоронних органів та п’ятьом правоохоронцям - виконавцям цих протиправних дій. До суду направлено обвинувальні акти стосовно трьох осіб, шестеро підозрюваних перебувають в розшуку.

Зокрема, Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому в. о. начальника Головного управління МВС України в місті Києві Валерію Коряку та його заступнику в організації штурму Майдану в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. Згодом під час обшуків у Коряка знайшли великі суми та дорогоцінності.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини