Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Микита Михалков втік з Росії

  • 29.06.2016, 13:38
  • 1 696

Микита Михалков уже деякий час не з'являється в публічних місцях, а про його місце перебування ширяться різні чутки.

Спочатку з'явилася інформація про те, що режисер госпіталізований із запаленням легенів. Пізніше, 24 червня мистецькі кола були шоковані тим фактом, що президент Московського міжнародного кінофестивалю Микита Михалков вперше пропустив його відкриття.

Як повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на власні джерела, Микита Михалков може перебувати за кордоном, а основна причина його відсутності може бути пов'язана з обшуками в Російському авторському товаристві (РАО), яке очолює партнер Михалкова, Сергій Федотов.

Обшуки в РАО пройшли вчора, 27 червня і були пов'язані з розслідування кримінальної справи про шахрайство з майном організації. Після проведення обшуків генеральний директор РАО Сергій Федотов був затриманий правоохоронними органами, які мають на меті добитись його арешту.

В той же час радник Федотова, Іван Кім заявляє про відсутність складу злочину.

"Ми дуже сподіваємося, що саме так все і буде. Співробітники РАО зараз сприяють слідству. Ми впевнені, що підсумком кваліфікованого і повноцінного розслідування стане відсутність складу кримінального злочину в діях глави організації Сергія Федотова", - заявив Іван Кім в інтерв'ю URA.Ru.

До слова, це вже не перша підозра, яку висувають РАО. У серпні 2015 року слідчі органи перевіряли організацію стосовно розкрадання коштів авторської винагороди. Однак, за підсумками перевірки кримінальну справу не порушували "за відсутністю складу злочину".

Микита Михалков безпосередньо не пов'язаний з РАО, але він є давнім партнером Сергія Федотова. Федотов часто з'являвся на світських заходах разом з Михалковим і не раз в інтерв'ю ЗМІ підтверджував тісні зв'язки з режисером.

Джерело: znaj.ua