Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ОБСЄ: "На Донбасі загинули двоє дітей"

  • 28.06.2016, 20:25
  • 1 404

Під час патрулювання у Донецькій області спостерігачі ОБСЄ побачили тіла двох дітей - 6 і 7 років, які загинули через обрив ліній електропередач після обстрілу.

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

"У підконтрольному ДНР селищі Комінтерновому спостерігачі знайшли тіла двох хлопчиків, які трагічно загинули від ураження струмом через обрив ліній електропередачі", — сказано у повідомленні.

"Перевіряючи повідомлення про інцидент, який призвів до загибелі шестирічного хлопчика неподалік від позиції спостерігачів на вулиці Кірова, СММ побачила тіло, накрите білим простирадлом поблизу двох обірваних ліній електропередачі. Пізніше, приблизно за 10 метрів західніше від першої жертви, СММ виявила тіло семирічного хлопчика", — розповіли в ОБСЄ.

Крім того, повідомляється, що місцеві жителі розповіли спостерігачам, що дроти ліній електропередачі було обірвано за 8-12 годин до того, як хлопчики загинули.

Як повідомили в ОБСЄ, місцеві жителі знеструмили одну лінію, але не знали про наявність струму на ще одній. Навколо цього місця спостерігачі бачили осколки (снарядів — ред.), які, за словами жителів, знаходилися там протягом тривалого періоду часу. Обстріл стався днем раніше трагедії.

У ОБСЄ додали, що в районі Комінтернового спостерігачі побачили пошкоджений будинок на тій же вулиці, де стався інцидент.

"Це вказувало на те, що обстріл був найімовірнішою причиною обриву дротів", - зазначили в повідомленні.

Місцева "поліція" повідомила СММ, що члени родин загиблих заберуть тіла.

Спостерігачі ОБСЄ віднесли тіла двох хлопчиків до будинку родичів одного з них, скориставшись своїми спальниками як ношами.

Схожі новини