Передплата 2024 «Добрий господар»

Fitch знизило суверенний рейтинг Британії через Brexit

  • 28.06.2016, 19:54
  • 1 126

Міжнародне рейтингове агентство Fitch знизило суверенний рейтинг Великої Британії знижений з АА+ до АА.

Про це йдеться у повідомленні агентства.

При цьому агентство оголосило негативний прогноз на подальшу зміну рейтингу. Fitch вказує, що підсумки референдуму 23 червня матимуть негативний вплив на економіку Британії, фінансову систему країни і політичну стабільність.

На думку експертів, підсумки референдуму позначаться на скороченні темпів зростання ВВП і зміні інвестиційного клімату. Fitch вказав, що при невизначеності наслідків негативного ефекту від Brexit ВВП в 2016 році зросте на 1,6% в порівнянні з попереднім прогнозом в 1,9%, в 2017 році - 0,9%, в 2018 році - 0,9%.

У середньостроковій перспективі економічне зростання також буде меншим прогнозованого через менш вигідні умови експорту в країни ЄС, зниження рівня міграції і зменшення прямих інвестицій з-за кордону, відзначає Fitch.

При цьому підкреслюється, що ситуація в середньостроковій перспективі буде багато в чому залежати від майбутньої торгової угоди між Британією і Євросоюзом.

Вплинуть на подальший економічний розвиток також відставка прем'єр-міністра Девіда Камерона, а також ситуація в Шотландії, керівництво якої попередило про можливий новий референдум щодо незалежності цієї області.

Схожі новини