Передплата 2024 ВЗ

Львівська облрада “заощаджує” 70 мільйонів бюджету

  • 28.06.2016, 17:45
  • 1 641

Львівська обласна рада тримає на депозиті в “Ощадбанку” 70 мільйонів гривень тимчасово вільних бюджетних коштів.

Відсоткова ставка — 20,5 % річних. Ці кошти затверджені спеціальною бюджетною ухвалою ще на початку року, під них розписані програми, інфраструктурні проекти. Про це повідомив “ВЗ” директор департаменту фінансів Львівської ОДА Олег Демків.

Для порівняння, на депозитному рахунку Львівської міської ради зберігається 700 мільйонів гривень. Цю суму мерія тримає в державному — “Укргазбанку” (20,1% річних).

“Тримаємо гроші обласної скарбниці лише в одному банку, - наголосив Олег Демків. - Коли проекти почнуть реалізовувати, забираємо частину грошей з депозиту. Не можна сказати, що децентралізація негативно вплинула на суму тимчасово вільних бюджетних коштів. Наприклад, до 2014 року наші можливості були скромніші — від сили клали на депозит 10 мільйонів гривень. Тепер — аж 70 мільйонів. Децентралізація — крок до євроінтеграції України. У Європі ці стандарти давно існують. Головне, щоб децентралізація була зроблена разом із всіма іншими реформами — бюджетною, податковою, адміністративно-територіальною”.

Схожі новини