Передплата 2024 «Добра кухня»

Суд продовжив арешт підозрюваних в убивстві працівника СБУ на Донеччині

  • 28.06.2016, 16:43
  • 802

Шестеро підозрюваних перебуватимуть за ґратами ще 60 діб.

Приморський райсуд Маріуполя виніс та оголосив рішення про продовження терміну перебування під вартою на 60 днів шістьох підозрюваних у вбивстві співробітника СБУ Віктора Мандзика. Про це повідомили у прес-службі Національної поліції.

Наступне засідання уо справі заплановано на 13:00 7 липня.

«Через неодноразові спроби дестабілізувати ситуацію та зірвати судовий процес за письмовим зверненням Приморського суду Головного управління Національної поліції в Донецькій області для забезпечення публічного порядку й безпеки всіх учасників процесу на місце було направлено співробітників спецпідрозділів поліції», — йдеться у тексті.

Як повідомлялося, 27 червня під час розгляду указаної справи в суді сталися сутички.

«О 17:20 закінчився час, коли підозрювані перебували під вартою. Після цього почалися сутички, хтось викликав поліцію, приїхали озброєні бійці спецпідрозділу, і в той момент вже підозрювані самовільно вийшли з обмеження, зустрілися зі своїми родичами. Після того, як прибули бійці спецпідрозділу, їх знову відсунули за загородження», - йшлося у повідомленні.

Нагадаємо, раніше прокуратура Донецької області завершила розслідування справи про вбивство працівника СБУ Віктора Мандзика 21 березня 2015 року в Волновасі. Встановлено, що 21 березня 2015 року засновник банди на прізвисько «Адвокат» у Волновасі разом з двома своїми товаришами, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, зупинили три вантажні фури під приводом запобігання контрабанди товарів та почали вимагати пред'явлення документів у водіїв. На місце затримання прибув працівник СБУ Віктор Мандзик. У нього відібрали службове посвідчення і табельну зброю — автомат АК74У. Після чого «Адвокат» зробив два постріли з автомата — перший у повітря, а другий — в голову Мандзика. Убивши працівника СБУ, члени банди зникли. Через тиждень в Ужгороді був затриманий підозрюваний у вбивстві (Денис Гордєєв — Ред.). Згодом заарештували інших підозрюваних.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини