Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гройсман: "Внутрішні конфлікти в Україні нав'язані ззовні"

  • 28.06.2016, 18:08
  • 1 115

В Україні за роки Незалежності жодного разу не було внутрішніх конфліктів, а те, що відбувається зараз, виключно нав'язано ззовні.

Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу перед німецькими політиками і бізнесменами, передає "Укрінформ".

"В Україні ніколи не було внутрішніх конфліктів з моменту Незалежності. Все, що відбувається на сході України, в Криму, все це відбувається під збройним натиском армії РФ", - наголосив прем'єр.

За словами Гройсмана, сьогодні люди на Донбасі знаходяться в полоні.

"Коли ми говоримо про агресію, ми говоримо не тільки про війська, це військова, економічна, енергетична агресія. І пропаганда", - зауважив прем'єр.

Крім того, глава Уряду зазначив, що для широкої реінтеграції Донбасу потрібен "тільки діалог і спілкування", а також механізми, які необхідно створити, в тому числі законодавчі інструменти. До них, за його словами, відноситься і Закон про особливості управління на окремих територіях України.

Водночас, Гройсман підкреслив, що в Конституції немає ні слова про автономію Донбасу.

"Реінтеграцію можна буде здійснити лише тоді, коли цивілізований світ змусить агресора піти", - сказав Гройсман.

Прем'єр в чергове закликав німців звернути увагу на те, що у Росії "немає ніякої поваги до взятих зобов'язань".

Він також закликав не забувати про український Крим, який перетворився у військову базу зі зброєю, що несе загрозу всьому світу.

Схожі новини