Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Афанасьєв висловив підтримку політв'язням з Криму

  • 26.06.2016, 17:34
  • 905

На Майдані Незалежності в Києві колишній в'язень Кремля Геннадій Афанасьєв звернувся кримськотатарською до правозахисника Еміра-Усеїна Куку та інших татар, які ще досі перебувають у полоні в Росії.

Афанасьєв висловив підтримку політв'язням з Криму
Афанасьєв висловив підтримку політв'язням з Криму

Як відзначається на офіційній сторінці заходу, цього року захисник кримських татар змушений відзначати свій 40-річний ювілей за гратами.

З цієї нагоди виступив з промовою і Геннадій Афанасьєв.

Згодом в інтерв’ю сайту "24" він розповів, яке послання містила його промова.

«Я виразив повагу до Куку та побажав йому триматися особисто. Я сподіваюся що до нього дійде моя промова. Побажав, щоб він тримався, сказав, що ми будемо боротися та що хай його Бог боронить. Також передав його адвокатам побажання, щоб на суді вони особисто передали хлопцям не втрачати надії, волі, віри та любові. Я повернувся, і вони скоро повернуться», — зазначив Афанасьєв.

Також за його словами, листи дуже допомагають у в’язниці.

"Їх треба писати, і політв’язням також. Навіть якщо вони не вийдуть далі в’язниці. Це допомагає, це єдине, що рятує", — розповів українець.

Крім того, він заявив, що зараз готовий до роботи, однак на переговори щодо політв’язнів його поки не запрошували.

«Якусь конкретну пропозицію я не отримував. Я спілкуюся з усіма громадськими організаціями та виходжу на такі акції, щоб допомогти. Роблю що можу, поки роблю що можу, але ящо мені дадуть змогу, то я буду віддавати всього себе боротьбі за наших громадян», — підсумував колишній в’язень Кремля.

Джерело: 24 Канал.

Схожі новини