Передплата 2024 «Добрий господар»

Чотирьом представникам «ПС» загрожує довічне за стрілянину в Мукачевому

  • 25.06.2016, 14:07
  • 1 382

Чотирьох представників ДУК «Правий сектор», які у липні 2015 року приймали участь у стрілянині біля спортивного клубу в Мукачевому, завершено  досудове розслідування, обвинувальний акт направлено до суду.

Про це повідомили у Генеральній прокуратурі України, передає Громадське.

«Упродовж 2014 — 2015 років у складі банди вони вчинили низку особливо тяжких та тяжких злочинів, у тому числі 11.07.2015 — терористичний акт у Мукачево, що спричинив загибель людини, та інших злочинів на території Львівської та Закарпатської областей», — йдеться в повідомленні ГПУ.

За вчинення особливо тяжких злочинів передбачена кримінальна відповідальність у вигляді довічного ув’язнення або позбавлення волі на строк до 15 років, з конфіскацією майна.

Стосовно ще 5 підозрюваних членів банди, які оголошені у розшук, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Мукачевому Закарпатської області 11 липня сталася перестрілка на території спортивного комплексу «Антарес» між представниками «Правого сектора» та міліцією і людьми народного депутата Михайла Ланя.

За версією «Правого сектору», стрілянина була спровокована кримінальними елементами, яким вони перекрили канал контрабанди. Нардеп Ланьо вважає події у Мукачевому провокацією.

Внаслідок інциденту дістали поранення понад 7 працівників міліції та 5 цивільних. Повідомлялося, під час перестрілки двоє представників «Правого сектору» були вбиті. Проте у лікарні Мукачевого повідомили тільки про одного загиблого.

Прокуратура Закарпаття розслідує перестрілку в Мукачеві як теракт. Тодішній генпрокурор Шокін передав кримінальне провадження, порушене прокуратурою Закарпатської області, Головному слідчому управлінню ГПУ.

Також була створена тимчасова слідча комісія щодо розслідування подій у Мукачевому.

Служба безпеки України провела 40 обшуків у представників обох сторін конфлікту в Мукачевому Закарпатської області.

Схожі новини