Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Новий фейк російських ЗМІ: "укропи" заживо закопали "ополченця"

  • 25.06.2016, 13:53
  • 1 441

Російські пропагандистські ЗМІ поширили новий фейк про українське військо. Вони стверджують, що військові ЗСУ начебто закопують "ополченця" заживо.

На відео чоловіки у військовій формі у балаклавах кидають людину у яму, а потім засипають землею. Проаналізувавши це відео, можна зрозуміти, що це всього лиш недолуга постановка з багатьма прорахунками.

"Радіо Свобода", зокрема, підмітила такі докази того, що відео постановочне і змонтоване:

1. Підозру з самого початку викликає те, як обережно один із чоловіків сипле землю туди, де розташована голова так званого "ополченця" на 2-й хвилині 40-й секунді відео. А на 2-й хвилині 10-й секунді також видно, що чоловік у ямі продовжує дихати.

2. Палиця, яку раніше кинули у яму, кудись зникла.

3. Кількість насипаної землі в ямі сильно збільшилась (за такий короткий проміжок чоловіки нібито засипали майже всю яму).

4. За ці кілька секунд другий чоловік у формі змінив своє розташування, і зовсім по-іншому взяв лопату. Усі ці зміни не могли відбутись за такий короткий проміжок часу.

Відео уже поширили канал Міноборони Росії "Звезда" та російський канал "РЕН-ТВ", щоправда, зазначивши, що "справжність відео не підтверджена". Також ролик набирає популярності у соцмережах.

Схожі новини