Передплата 2024 «Добра кухня»

Бекешкіна: "Більшість учасників ЗНО-2016 задоволені якістю тестів"

  • 25.06.2016, 08:52
  • 1 388

Майже всі учасники цьогорічного ЗНО задоволені якістю тестів і довіряють цій системі оцінювання. 

Це засвідчило опитування учасників тестування з української мови і літератури 5 травня 2016 року Громадянською мережею "ОПОРА" спільно з Фондом "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва, результати якого оприлюднила директор "Демініціатив" Ірина Бекешкіна, передає Укрінформ.

"Абсолютна більшість опитаних учасників - 96% - задоволена якістю тестів. І 99% задоволені роботою персоналу в пунктах тестування. Причому, що важливо, не було якихось істотних регіональних відмінностей. Також важливо, що 90% довіряють системі незалежного оцінювання, - і йдеться не просто про процедуру, - і не довіряють лише 6%. І знов-таки, дуже важливо, що немає істотних регіональних відмінностей", - підкреслила Бекешкіна.

Водночас вона відзначила, що в інформаційній підготовці, очевидно, були істотні лакуни, оскільки лише 14% учасників тестування дали правильну відповідь на запитання про те, скільки рейтингових балів треба набрати для складання ЗНО, - 100. Переважна більшість - 61% - були впевнені, що - 124 бали, як це було до 2014 року. Очевидно, пояснення процедури підрахунку не було зроблено, і це може мати певні негативні наслідки, коли ці підрахунки здійснюватимуться.

При проведенні опитування "Як ставляться до ЗНО його учасники?" застосовувалася методика екзит-полу (опитування на виході з пунктів проведення ЗНО). Загалом було опитано 2086 учасників у 80 пунктах тестування за вибіркою, що репрезентує регіональний склад учасників ЗНО.

Схожі новини