Передплата 2024 «Добра кухня»

Драбинко прокоментував напад Новинського

  • 24.06.2016, 20:44
  • 1 926

Митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський УПЦ МП Олександр (Драбинко) прокоментував напад на нього народного депутата від "Оппоблоку", бізнесмена Вадима Новинського.

Інцидент стався у Корецькому жіночому православному монастирі на Рівненщині.

Про це він написав у Facebook.

"По завершенні обіду близько 14.30 я вийшов за території монастиря у напрямку дому своїх батьків. Незабаром мене покликав Новинський Вадим Владиславович, який у грубій формі запропонував "поговорити". Я відповів, що такого бажання не маю і зайнятий іншими справами, та поспішаю до батьківської домівки, де на мене чекають родичі. Після цього Новинський почав нецензурно ображати мене в присутності інших людей, які в цей час виходили зі святої обителі", - написав він.

"Новинський у супроводі охоронців наздогнав мене та штовхнув декілька разів, продовжуючи ображати нецензурною лайкою з обіцянками "побити обличчя" та закликаючи піти за ріг монастиря, де він виконає свою обіцянку", - додав архієпископ.

Він зауважив, що Новинський звинуватив його в розколюванні церкви і лжесвідченні.

"Вважаю що малося на увазі під першим надумана моя причетність до звернення депутатів Верховної Ради до Вселенського Патріарха Варфоломія і нібито в створенні константинопольського екзархату в Україні, про що недавно говорилося в недружніх до України російських ЗМІ", - повідомив митрополит.

"Друге, а саме, "лжесвідчення" - вважаю, що малися на увазі свідчення, які я давав під час допитів в ГПУ щодо можливої причетності Новинського до справи відсторонення нині вже покійного Митрополита Володимира від займаної ним посади предстоятеля та лобіювання ним інтересів обрання нового молодого активного та лояльного до влади нового предстоятеля задля активної участі останнього у підготовці президентських виборів 2015 року", - заявив Драбинко.

Також митрополит додає, що Новинський погрожував йому фізичною розправою і намагався увірватися в автомобіль, на якому священнослужитель покинув місце події.

Джерело: Gazeta.ua.

Схожі новини