Передплата 2024 «Добра кухня»

Мін'юст направив у Росію запит на видачу політв'язня Клиха

  • 23.06.2016, 17:22
  • 825

За словами заступника міністра, поки немає реакції на запит про видачу Карпюка.

Міністерство юстиції України направило в Російську Федерацію запит на видачу утримуваного в РФ громадянина України Станіслава Клиха. Про це заявила перший заступник міністра юстиції України Наталія Севостьянова журналістам 23 червня.

"Поки немає реакції РФ (на запит про видачу українця Миколи Карпюка - Ред.). Ми очікуємо, що це питання зараз може вирішитися в політичній площині", - сказала вона.

Севостьянова підкреслила, що набагато більше часу займає процедура повернення для виконання покарання, а не обміну. Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи це стосується тільки Карпюка, чи й Клиха теж, вона сказала: "Так, теж".

Нагадаємо, 26 травня міський суд міста Грозного оголосив вирок українцям Миколі Карпюку та Станіславу Клиху. Карпюка засудили до 22,5 років ув'язнення, а Клиха — до 20 років: їх визнали винними в участі в бойових діях проти федеральних військ під час Чеченської війни взимку 1994-1995 років у складі підрозділу "Вікінг", загибелі й пораненні кількох десятків російських солдатів. 16 червня Міністерство юстиції України направило в Росію запит про передачу на батьківщину Миколи Карпюка. оскільки з такою заявою звернувся брат засудженого.

За словами адвоката Маріни Дубровіної, у Грозному проти Клиха розпочали нове слідство начебто за образу прокурора.

Джерело: Інтерфакс-Україна