Передплата 2024 «Добра кухня»

У США підліток хотів застрелити Трампа зі зброї охоронця

  • 21.06.2016, 09:24
  • 934

Підліток, заарештований у суботу в Лас-Вегасі за звинуваченням у спробі заволодіти зброєю офіцера охорони під час мітингу Дональда Трампа зізнався в тому, що насправді хотів убити кандидата в президенти.

Про це повідомляє в понеділок центральний американський телеканал ABC News, передає Укрінформ.

"За повідомленням департаменту міської поліції Лас-Вегаса, Майкл Сендфорд (нападник — ред.) наблизився до офіцера у формі, який виконував службове завдання на цій події 18 червня, охорону якої забезпечувала Секретна служба. Сендфорд почав розмову з офіцером під приводом того, що він хотів взяти автограф. Під час спілкування Сендфорд спробував роззброїти офіцера", - зазначається в публікації із посиланням на матеріали справи.

19-річного підлітка одразу взяли під варту. Зараз інцидент розслідується Секретною службою США.

Як зауважується в документах, Сендфорд сказав агенту Секретної служби, що він відправився з Каліфорнії 16 червня (за два дні до інциденту), щоб "убити Трампа". При цьому уточнюється, що він вчинив свідомі дії, прибувши до Лас-Вегаса, щоб здійснити вбивство після того, як побачив у новинах, що кандидат має намір бути там.

За словами представників влади, підліток 17 червня відправився на платний полігон, щоб навчитися влучно стріляти з пістолета.

Сендфорд зі свого боку заявив, що планував убити Трампа впродовж близько року, і якби він був би звільнений прямо завтра, то спробував би зробити це знову.

Схожі новини