Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна надіслала в ООН лист-протест через заяву Пан Гі Муна в Росії

  • 17.06.2016, 15:21
  • 1 162

В ООН вже визнали помилку.

Україна направила до ООН лист-протест у зв'язку зі словами Пан Гі Муна про роль Росії у врегулюванні ситуації на Донбасі. Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісеєв на брифінгу 17 червня.

"Кілька годин тому було направлено лист на ООН з проханням поширити цей лист протесту як офіційний документ відповідно Ради безпеки ООН і Генеральної асамблеї ООН", - сказав він

Водночас він наголосив, що ООН визнала помилку, відредагувавши текст виступу Пан Гі Муна щодо ролі Росії в процесі врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Свідченням того, що ця помилка була визнана, і свідченням того, що ООН відреагувала на реакцію нашого посла, стало те, що був змінений, відредагований текст виступу генерального секретаря на відповідному форумі, і він вже не так читається, як це було в первісному вигляді", - повідомив Єлісеєв.

За повідомленнями ЗМІ, Пан Гі Мун зазначив, що Росія як постійний член Ради безпеки з правом вето має «відіграти критично важливу роль» у вирішенні «нагальних глобальних питань, від завершення конфліктів в Україні й Сирії до захисту прав людини і контролю за непоширенням зброї масового знищення».

Офіційний представник генсека Стефан Дюжаррік заявив агентству The Associated Press, що Пан Гі Мун не буде відмовлятися від своїх слів, висловлених під час Петербурзького міжнародного економічного форму. «Ми не збираємося відступати від того, що ми сказали», - заявив Дюжжарік. Він закликав прочитати всю промову, додавши, що не збирається аналізувати і відповідати на критичні зауваження, які, можливо, були отримані.

Постійний представник України при ООН Володимир Єльченко висловив глибоке обурення заявою генсека ООН.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень