Передплата 2024 «Добрий господар»

Між Україною та ООН назріває дипломатичний скандал

  • 17.06.2016, 09:01
  • 2 155

Україна обурена заявою, яку зробив генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Пан Гі Мун з приводу "вирішальної ролі, яку Росія може відіграти у припиненні конфліктів".

Постійний представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що він більше не вважає, що у генсека залишився якийсь моральний авторитет, повідомляє DW.

"Я повністю обурений такою постановкою питання. Я не розумію, як глава Організації Об'єднаних Націй може говорити такі речі... Я не думаю, що у нього залишилося якесь моральне право говорити що-небудь про конфлікт між Росією і Україною", - заявив Єльченко, зазначивши, що направить офіційний лист протесту в Секретаріат ООН.

Нагадаємо: раніше генсек ООН підготував промову для Петербурзького економічного форуму, у якій йдеться про те, що Росія "грає вирішальну роль ... у вирішенні нагальних глобальних проблем, від припинення конфліктів в Україні та Сирії, до забезпечення прав людини та боротьби з поширенням зброї масового ураження".

У підсумку промова, яку виказав генсек, дещо відрізнялася, у ній вже не було згадки про Україну, але все одно мова йшла про те, що Москва грає дуже важливу роль, і в ООН дуже сильно розраховують на "лідерство Росії".

Єльченко повідомив, що він був обурений репліками Пан Гі Муна, які походили на похвалу Москві, в той час як Київ та західні держави звинувачують Росію в підтримці сепаратистів на Сході України.

Схожі новини