Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Імпортні ліки в Україні стануть доступнішими

  • 16.06.2016, 19:05
  • 1 002

Міністерство охорони здоров'я завтра запропонує провідним світовим виробникам ліків реєструвати в Україні їхні препарати за спрощеною процедурою.

Про це після підписання Президентом Закону "Про внесення змін до статті 9 Закону України "Про лікарські засоби" щодо спрощення державної реєстрації лікарських засобівзаявив в. о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський, передає Укрінформ.

"Закон є першим і дуже важливим кроком на шляху стабілізації та здешевлення цін на ліки. Вже завтра міністерство звернеться до провідних світових виробників із закликом до реєстрації ще незареєстрованих в Україні лікарських засобів різних нозологічних груп, в першу чергу онкологічних, кардіологічних, ревматичних та інших препаратів, які є життєвонеобхідними", - цитує Шафранського прес-служба Президента.

Шафранський повідомив, що до 1 серпня планується запуск процесу референтного ціноутворення на лікарські засоби, що, за попередніми розрахунками, призведе до 20% зниження цін на ліки, які закуповуються за бюджетні кошти, а з 1 жовтня - реімбурсацію ліків для хворих на серцево-судинні захворювання.

"Також опрацьовується концепція імпортозаміщення для української фармацевтичної промисловості", - поінформував в.о. міністра.

Схожі новини