Передплата 2024 «Добрий господар»

Жебрівський: "На підконтрольній Україні Донеччині зруйновано понад 9 тис. будинків"

  • 14.06.2016, 14:34
  • 766

На підконтрольній Україні території Донецької області в результаті бойових дій знищено та пошкоджено 9 тисяч об'єктів інфраструктури.

Про це у вівторок на брифінгу заявив голова Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передає ЛІГА.net.

"Дев'ять тисяч об'єктів на загальну суму три мільярди гривень було зруйновано або пошкоджено. Враховано не всі, оскільки ми не врахували Широкине, Опитне, Водяне, Піски, куди не можуть зайти ті, хто оцінив би вартість руйнувань", — сказав він.

За його словами, до кінця року планується відбудувати 871 об'єкт. З них за бюджетні кошти — 650 об'єктів.

"Разом з позабюджетними коштами від Європейського інвестиційного банку у розмірі 1,9 мільярда гривень 6,1 мільярда повинно бути вкладено у відновлення інфраструктури Донбасу", — додав Жебрівський.

Також він повідомив, що на підконтрольній території Україні Донецькій області щодня фіксується від 5 до 15 випадків незаконного вилучення вогнепальної зброї.

"Найбільші злочини у нас — це зброя, яку ми вилучаємо достатня кількість, від 5 до 15 фактів вилучення зброї кожен день. Це, безумовно, велика проблема для нас", — сказав він.

Жебрівський додав, що Донецькою ОВЦА виділено по 15 млн грн для СБУ, МВС та прокуратури на поліпшення матеріально-технічної бази.

За його словами, за рік на лінії розмежування в зоні АТО зведені загони затримали понад 200 автомобілів і арештували майна на 43 млн грн, що перевозилося на тимчасово окуповану територію Донецької області.

Схожі новини