Передплата 2024 «Добрий господар»

Ратушу відлиють у бронзі

  • 14.06.2016, 10:38
  • 1 694

Проект реалізовують для того, щоб незрячі могли помацати  історичні будівлі Львова.

Ратушу відлиють у бронзі
Ратушу відлиють у бронзі

Львівська Ратуша матиме двійника. Щоправда, бронзового. Скульптор Василь Одрехівський виготовив візуалізацію макета Ратуші, невдовзі з цього макета зроблять бронзовий виріб. Наразі макет виготовлено з м’якого перехідного матеріалу, його виставили напоказ біля головного входу до Львівської міської ради.

Відкриття бронзової мініатюри заплановане до міжнародного дня Білої тростини - 15 жовтня. Львівська Ратуша стане першим на території міста історико-архітектурним об’єктом, доступним для огляду незрячих. Проект мініатюри реалізовують у рамках соцпроекту «Львів на долонях». Завдяки йому люди з обмеженими можливостями, зокрема з вадами зору, матимуть змогу на дотик «побачити» архітектурні форми міста. Проект реалізується за підтримки управління культури Львівської міської ради та Інституту міста з ініціативи Львівського обласного осередку ГО «Українська спілка інвалідів — УСІ».

У вівторок, 14 червня, у Львові на вулиці Торф’яній, 23, відбудуться збори незрячих, де будуть говорити про побутові незручності та як влада на це закриває очі. “Люди (незрячі) живуть у жахливих умовах, готові провести по своїх квартирах і показати. На всі звернення, щоб хоч підлогу відремонтували чи тріщини в стінах залатали, чиновники здебільшого «відморожуються». Тепер незрячим опечатали гаражі, котрі, згідно з законом, вони мають право мати на відстані до 60 метрів від місця проживання. Так би мовити, «до з’ясування обставин». Люди дуже злі, готові перекривати вулицю Чорновола”, - повідомив керівник організації «Центр експертних досліджень «Тема» Роман Онишкевич.

Фото прес-служби ЛМ

Схожі новини