Передплата 2024 ВЗ

Генштаб призначив розслідування після загибелі бійців ДУК ПС на передовій

  • 13.06.2016, 14:59
  • 777

Розслідування повинно встановити, яким чином бійці потрапили на передову.

Четверо бійців ДУК «Правий сектор», які загинули у ніч на неділю, 12 червня, під час боїв у районі Донецька, не були членами Збройних сил та не мали дозволу перебувати на передовій. Про це заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко у коментарі liga.net.

«Що стосується цього інциденту, який стався позавчора, згадувалася назва організації, з цього приводу, як мені передали з Генштабу, зараз там проводиться відповідне розслідування: яким чином люди, які не належать до Збройних Сил України, без відповідного дозволу перебували у тому місці» , - сказав він.

Лисенко додав, що інформація про втрати українських сил в АТО надходить до Генштабу від збройних формувань з передової.

«Ми отримуємо дані від Генерального штабу, куди надходять дані від збройних формувань, які несуть службу на передовій. У цілому, на сьогодні це Збройні Сили України. На передньому краї розташовано штатні підрозділи ЗСУ...», - підкреслив речник АП.

За його словами, усі озвучені штабом АТО втрати - це офіційно підтверджена інформація, у тому числі про втрати противника.

«Найголовніше завдання для наших воїнів -... Це забезпечення безпеки і для мирного населення, і для волонтерів, які також бувають на позиціях в наших підрозділах Все це погоджено, через штаб АТО затверджуються ці питання. Щодо цього інциденту (з загибеллю бійців ДУК ПС, - Ред.) проводиться розслідування, поки що у нас даних немає», - зазначив він.

«Ми всі зараз перебуваємо під впливом цього конфлікту... Хто на інформаційному фронті, хто на передовій, хто в тилу Тому будь-яка людина, будь-який українець, загиблий - це наша людина, йому слава. Слава героям», - додав Лисенко.

Схожі новини