Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Маріуполь святкує другу річницю визволення міста від російських окупантів

  • 13.06.2016, 11:50
  • 1 030

У Маріуполі святкують другу річницю визволення міста від незаконних збройних формувань.

З нагоди свята державними нагородами відзначили бійців Національної гвардії, які брали учать у звільненні та обороні Маріуполя, а також поліцейських, які нині охороняють громадський спокій на вулицях міста та в його околицях.

Події так званої російської весни, які відбувалися у Маріуполі два роки тому, місцеві мешканці досі згадують з острахом.

"Два роки тому здавалося, що життя зупинилося і світ зупинився, і здавалося, що у цьому місті закінчився кисень, тому що усе, що відбувалося навкруги, усе було такою трясовиною, і це не давало дихати", - згадує журналістка Ганна Мурликіна.

Менше доби знадобилось українським бійцям-добровольцям, щоб визволити місто від незаконних збройних формувань так званої днр. Тепер цю подію вшановують у місті.

"Для мене це був день звільнення від гніту, від ярма", "Це — свято для нашого міста і, певно, для всієї України, ми показали, що Маріуполь — це Україна, і так буде завжди", - кажуть місцеві.

Зі святом мешканців Маріуполя привітали міністр внутрішніх справ, народні депутати, керівники силових структур.

Водночас виступ секретаря міськради Степана Махсма містяни зустрічають вигуками "ганьба". Маріупольці закидають місцевій владі загравання із сепаратистами два роки тому.

З нагоди свята захисникам Маріуполя вручили державні нагороди, грамоти та медалі за оборону міста.

До свята у місті влаштували парад військової техніки та розгорнули польову кухню. На одному з майданчиків заправляють волонтерки із Запоріжжя — ліплять вареники та збирають гроші на допомогу військовим.

"Збираємо гроші для нашої армії. Ми допомагаємо 55-ій бригаді…Сьогоднішнє свято — перший крок до перемоги. Ми дуже радіємо з цього. Все буде добре. Все буде Україна!", - кажуть волонтерки.

Як стало відомо, святкові заходи триватимуть до пізнього вечора — на маріупольців чекає концерт українських рок-гуртів та файєр-шоу.

Джерело: 5 канал

Схожі новини