Передплата 2024 «Добра кухня»

Москаль видав чергову порцію компромату на Ющенка

  • 08.06.2016, 12:58
  • 1 591

Третій президент Віктор Ющенко видав сирійському бізнесмену багатомільйонні кредити, що не повернули.

Про це заявив голова Закарпатської ОДАГеннадій Москаль.

"На початку 1990-х років Віктор Ющенко як один із керівників Комерційного агропромислового банку "Україна", видав Юссефу Харесу (громадянин України з 1997 року, сирієць за походженням. - ред.) кредит на суму 1,5 млн дол. США, який не повернули", - заявив Москаль.

Він нагадав, що банк звернувся до суду з позовом про примусове стягнення грошей. Юриста банку, який ішов на розгляд справи, викрадено разом із оригіналами документів щодо Юссефа Хареса.

"У 1997 році Нацбанк України, головою якого на той час був Ющенко, видав фірмі "Харес-інкорпорейшен", яка належить Юссефу Харесу, $4,5 млн кредиту. Харес переказав кошти у Францію на рахунок іншої, створеної ним фірми. За цим фактом прокуратура Києва провела перевірку й порушила кримінальну справу. Однак, як і в попередньому випадку, слідство з незрозумілих причин не проводилося, хоча державі завдано значних збитків.

Після перемоги Віктора Ющенка на президентських виборах Юссеф Харес став радником президента з питань іноземних інвестицій", - ідеться в повідомленні Москаля.

Зазначено, що губернатор направив звернення генпрокурору Юрію Луценку з проханням ретельно перевірити матеріали вказаних кримінальних справ, дати їм юридичну оцінку, а також поновити розслідування за фактом викрадення юриста банку "Україна".

Схожі новини