Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові хочуть створити базу викрадених велосипедів

  • 08.06.2016, 08:59
  • 1 046

Львівські велосипедисти ініціювали створення єдиної бази викрадених роверів. Для цього вони зареєстрували звернення на сайті е-петицій Львівської міської ради.  

У базі публікуватимуть фото, марку та серійний номер викраденого велосипеда, відтак, майбутні покупці зможуть перевірити, чи він не крадений, передає zaxid.net.

Ініціаторами петиції стали львів'яни Мирослав та Олеся Опирі, в яких вкрали шість велосипедів за останні кілька років.

«Ми пропонуємо, щоб наша база була обласною, а краще всеукраїнською. Думаю, дуже логічно розпочати цей проект саме зі Львова, де багато людей користуються велосипедами», — розповів ініціатор петиції Мирослав Опир.

За словами Мирослава Опира, кілька львівських ІТ-компаній готові долучитися до проекту і розробити відповідну онлайн-систему реєстрації. Найважливіше, на його думку, щоб ця система була офіційною і її використовувала поліція. В ідеальному варіанті така база мала б бути у відкритому доступі в інтернеті. Правоохоронним органам кошти на такі цілі не виділяють, тому автори петиції пропонують, аби місцева влада Львова узяла такі витрати на себе.

Щоб петиція потрапила на розгляд міської влади, її упродовж 60 днів повинні підписати 1000 осіб. За 34 дні збору голосів ініціатива набрала майже 500 підписів.

Схожі новини