Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Джемілєв: "У Криму знищена вільна професійна журналістика"

  • 06.06.2016, 17:38
  • 1 086

У Криму під тиском путінського режиму майже повністю зникла вільна журналістика.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, передає Укрінформ.

"У Криму нині майже остаточно знищена вільна професійна журналістика. Особливих утисків зазнають кримськотатарські і україномовні ЗМІ. У зв'язку з цим закликаємо до солідарності і підтримки тих, хто працює під божевільним тиском окупаційних структур", - написав Джемілєв.

Він привітав журналістів України з їх професійним святом і побажав їм відданості професії, постійного зростання і невичерпної любові до правди.

Насамперед лідер кримських татар висловив пошану до тих, хто правдиво висвітлює дійсність у складних умовах - на лінії фронту і на тимчасово окупованих територіях.

Політик нагадав слова письменника Роберта Шеклі: "Шкода, що інформаційні війни завжди програє той, хто говорить правду. Він обмежений правдою, а брехун може нести все, що завгодно".

"З тим, що "обмеження правдою" значно ускладнюють боротьбу, не можна не погодитися. Але сила правди, все ж, набагато міцніша, і її перемога буде неминучою і безперечною", - вважає Джемілєв.

Схожі новини

Читайте також