Передплата 2024 «Добра кухня»

У Каліфорнії вирує пожежа, вогонь сягає 15 метрів

  • 05.06.2016, 17:43
  • 1 148

Масштабна пожежа, яку вже встигли охрестити "Старим Вогнем", спалахнула у суботу у Каліфорнії та швидко поширилася через пагорби на північний захід від центру Лос-Анджелеса, пошкодивши будинки та змусивши владу евакуювати цілі мікрорайони.

Про це повідомляє CBS Los Angeles.

"Пожежа спалахнула у суботу у другій половині дня в Калабасасі і Уест-Хіллз, спаливши принаймні 200 акрів протягом декількох годин", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що полум'я заввишки 15 метрів підпалювало дерева, а також пошкодило декілька будинків та інших споруд.

Жителі близько 200 будинків у трьох районах були змушені евакуюватися. Близько 500 осіб залишили свої будинки, іншим районам влада теж рекомендувала покинути помешкання протягом ночі

Для допомоги постраждалим від пожежі було створено центр евакуації Червоного Хреста, а також відкрито притулки для дрібних та великих тварин.

Як повідомляється, дим було видно на кілька миль. Із пожежею з вертольотів боролися понад 250 пожежників.

За словами місцевої влади, пожежа могла бути спричинена аварією автомобіля, який врізався у стовп, збивши лінію електропередач.

Крім цього, у той же час у Нью-Мексико лісова пожежа охопила близько 12 квадратних миль. Пожежа була викликана блискавкою. В результаті удару блискавки вогонь спалахнув і в штаті Арізона.

За даними пожежників, сильна спека і суха зима призвели до високого ризику лісових пожеж.