Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шахрай обміняв жінці-підприємцю $56400 на сувенірні гривні

  • 05.06.2016, 10:25
  • 1 377

Під час обміну валюти замість 1,4 мільйона гривень зловмисник передав жінці паперові згортки, в яких замість справжніх грошей були сувенірні.

Подія сталась вчора, 3 червня, близько 12-ї години, на одній із АЗС у Хмельницькому, повідомляє сектор комунікації ГУ НП України в Хмельницькій області.

Потерпілою виявилась 47-річна місцева жителька, яка займається підприємництвом і час від часу здійснює операції з обміну валюти. З чоловіком, якому хмельничанка віддала кошти, вона співпрацювала близько двох місяців.

Напередодні шахрай зателефонував до потерпілої та запропонував їй обміняти 56 400 доларів США на гривні. Обміняти валюту домовились на одній із автозаправних станцій. Чоловік привіз гривні в ящику. Вони були запаковані в офсетний коричневий папір окремими пачками по 13 тисяч в кожній, стягнуті пластиковими смужками та опечатані мокрими печатками, зробленими під печатки Нацбанку України.

Жінка передивилась лише неповну пачку, де були справжні купюри номіналом по 200 гривень. Коли ж вдома відкрила інші згортки, в них виявились сувенірні гроші з написами «Це розіграш».

За даним фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.4 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України і наразі працюють над пошуками зловмисника.

Схожі новини