Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Укрпошта" випробувала дрон-доставку

  • 01.06.2016, 15:28
  • 1 290

Державне підприємство поштового зв'язку «Укрпошта» здійснило пробний запуск поштового дрону та готова через три-чотири місяці запустити пілотний проект із доставки пошти за допомогою дронів в одній із українських областей.

Про це в ході презентації та пробного запуску поштового дрону розповів виконувач обов'язків генерального директора «Укрпошти» Ігор Ткачук, повідомляє Укрінформ.

«Якщо буде потреба клієнтів, ми готові у найближчі 3-4 місяці запустити пілотний проект з доставки пошти за допомогою дронів в одній із областей України», - сказав Ткачук.

За його словами, задля реалізації цього проекту потрібно внести зміни до правил надання поштових послуг, отримати дозвіл у Державіаслужби та внести зміни до законодавства.

Після вирішення цих питань планується проведення тендеру, на якому буде визначено компанію-партнера «Укрпошти».

В ході презентації було використано дрон ізраїльської компанії FLYTREX, який здатний перевозити вантажі вагою до трьох кілограмів на відстані 23 км зі швидкістю до 70 км на годину.

Дрон тестованої моделі здатний здійснити за день близько 10 доставок.

Керівник «Укрпошти» зазначив, що для споживачів ціна доставки таким способом не буде коштувати дорожче, ніж будь-який інший вид доставки.

«Швидкісна доставка дроном повинна коштувати не дорожче, ніж будь-яка інша доставка», - уточнив Ткачук.

Він наголосив, що остаточне рішення про доцільність використання безпілотників у роботі «Укрпошти» буде ухвалено лише після комплексного тестування.

«Все залежить від кількості попиту на ці послуги», - наголосив він.

Схожі новини