Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Гройсман: "Уряд планує підтримувати фермерський рух в Україні"

  • 01.06.2016, 09:35
  • 973

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів нараду з представниками аграрного бізнесу з обговорення актуальних питань подальшого розвитку агропромислового комплексу.

Про це повідомили в прес-службі уряду.

"Хочу підкреслити абсолютну підтримку уряду, розуміння необхідності розвитку аграрного сектора, в тому числі і створення умов для того, щоб ми нашу аграрну продукцію не тільки сировиною відправляли, а орієнтувалися, в тому числі, на більш глибинну переробку, створювали додану вартість в Україні, розвивали можливості нашого внутрішнього ринку і, безумовно, підтримували експорт нашої продукції", - заявив Гройсман.

Як наголошується, уряд підтримує ідею розробки системи адресної цільової підтримки невеликих господарств до 500 га, про що було домовлено на попередній зустрічі Гройсмана з представниками аграрного сектору під час його головування в парламенті.

"Наша позиція незмінна в тому, що ми хочемо підтримувати фермерське рух в Україні", - зазначив він.

Учасники обговорення відзначили необхідність виведення вітчизняних аграрних виробників "з тіні", чому сприятиме впровадження прозорої та справедливої системи оподаткування. Вони відзначили необхідність підтримки дрібних господарств, зокрема шляхом стимулювання кооперативів.

Представники аграрного бізнесу проявили зацікавленість у підтримці установ професійно-технічної освіти для якісної підготовки фахівців.

Прем'єр запевнив представників аграрного сектора у своїй підтримці: "Я зацікавлений в тому, щоб аграрний сектор розвивався. Я зацікавлений в тому, щоб ви розширювали продукцію і поглиблювали переробку сировини. Я зацікавлений в тому, щоб ваша продукція була конкурентоспроможною і готовий надавати підтримку дрібним виробниками через кооперацію. Я зацікавлений в тому, щоб система оподаткування була ефективною з точки зору наповнення бюджету", - підкреслив він.

Сторони домовилися відновити діяльність робочої групи для напрацювання пропозицій щодо вирішення ключових проблем галузі. Групу очолить профільний Міністр аграрної політики і продовольства України Тарас Кутовий.