Передплата 2024 «Добра кухня»

Рада прийняла звернення до Сенату Франції щодо протидії агресії РФ

  • 31.05.2016, 20:53
  • 1 399

Рішення підтримали 227 нардепів.

Верховна Рада прийняла звернення до Сенату Франції щодо протидії агресії Росії проти України. За відповідну постанову (№4731) проголосували 227 народних депутатів на засіданні парламенту 31 травня.

"Верховна Рада України закликає Сенат Французької Республіки не допустити прийняття рішення, яке може бути сприйнято РФ як ослаблення єдності позицій Європейського Союзу щодо неприйнятності і засудження протиправних дій Москви на міжнародній арені, а також підірвати зусилля Французької Республіки, спрямовані на мирне врегулювання ситуації навколо України" , - йдеться в тексті звернення.

Крім того, український парламент звертається до Сенату Франції із закликом рішуче засудити порушення Росією основоположних норм і принципів міжнародного права, яке проявляється в її насильницьких діях на території України.

Верховна Рада також закликає французький парламент всіляко сприяти продовженню тиску на РФ як країну, яка грубо порушує ряд міжнародних договорів та конвенцію до остаточного повернення цієї держави в міжнародно-правове поле.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини