Передплата 2024 «Добра кухня»

ОБСЄ створить місію з прав журналістів у Криму

  • 31.05.2016, 13:41
  • 805

Офіс уповноваженого ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович почав створення спеціальної місії у Криму з прав журналістів.

Рішення прийнято під час зустрічі у Відні керівників Незалежної медіа-профспілки України, Національної спілки журналістів України та Спілки журналістів Росії.

До участі в місії планується запросити Міжнародну федерацію журналістів та інші міжнародні медійні організації, повідомили в Незалежній медіа-профспілці України.

За словами Дуні Міятович, місія в Криму повинна подолати численні проблеми. Зокрема, логістичні. Учасники зустрічі домовилися проводити постійні консультації в процесі створення.

Уповноважена ОБСЄ має намір у липні приїхати до Києва і провести зустріч з представниками НМПУ і НСЖУ.

Заступник Генерального секретаря Міжнародної федерації журналістів Джеремі Діар сказав, що федерація "дуже зацікавлена ​​в створенні такої місії, щоб вирішувати проблеми, пов'язані з правами журналістів у Криму".

"Сам факт початку роботи над створенням місії - ще не перемога. Це інструмент, яким можна вдало скористатися. Ми повинні разом з кримськими журналістами докласти зусиль, щоб це стало успішним", - сказав Юрій Луканов виданню Крим.Реаліі.

Схожі новини

Читайте також