Передплата 2024 «Добрий господар»

Медики зі США подарували Івано-Франківську обладнання для кардіооперацій

  • 31.05.2016, 11:22
  • 1 191

До Івано-Франківська приїхали 17 американських медиків, які впродовж тижня обмінюватимуться досвідом з українськими колегами, оперуватимуть та консультуватимуть пацієнтів.

Медики зі США подарували Івано-Франківську обладнання для кардіооперацій
Медики зі США подарували Івано-Франківську обладнання для кардіооперацій

Окрім цього, гості з США привезли спеціальне обладнання для кардіологічних і пластичних операцій, для інтенсивної терапії та різноманітні розхідні матеріали, інформують «Вікна».

Американець українського походження, лікар-хірург з Чикаго Маркіян Кузич розповів, що їхня група їздить світом з медичними місіями. Ідея поїздки в Україну з’явилася два роки тому, коли місія була у Південній Америці.

Окрім обладнання, міській клінічній лікарні подарували також реанімобіль, ключі від якого Маркіян Кузич передав міському голові Івано-Франківська Руслану Марцінківу.

«Ми отримали не лише машину швидкої допомоги, а й медичне обладнання на суму понад півмільйона доларів. Забезпечення ним є пріоритетом для розвитку нашої медицини. Адже правильна діагностика захворювання часто допомагає вчасно вилікувати пацієнта. Це дуже потрібна підтримка нашому місту від української діаспори, яка піде як в центральну міську клінічну лікарню, так і в інші медичні заклади. Ми дякуємо нашим друзям за те, що вони з нами й підтримують в нелегкий час», — підсумував міський голова.

Схожі новини