Передплата 2024 «Добра кухня»

Штайнмаєр під час німецько-російського форуму заявив про неприпустимість визнання анексії Криму

  • 31.05.2016, 09:41
  • 950

Також голова МЗС Німеччини назвав незадовільним стан виконання Мінських угод.

Ніякої мови про визнання анексії Криму Росією не йде. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайер під час щорічної дводенної конференції "Потсдамські зустрічі", яку проводить Німецько-російський форум.

“Ми не можемо ні ігнорувати, ні прийняти кричуще нехтування міжнародного права через анексію Криму і дестабілізацію Східної України... Ясно було раніше і зараз, що про визнання анексії не може бути й мови. Як зрозуміло і те, що не може бути військового вирішення конфлікту в Україні", - заявив міністр.

Голова німецької дипломатії оцінив ситуацію на сході України як надзвичайно напружену, а стан виконання мінських домовленостей назвав незадовільним.

“Ситуація з безпекою в цілому залишається незадовільною. Прогрес у політичному процесі є абсолютно неадекватним. Я не приховую свого розчарування", - зазначив Штайнмаєр.

Разом з тим, він не погодився з тими, хто вважає Мінські домовленості помилковими і нікуди не ведуть. Тоді як багато хто в Європі пораділи б, якби в кінці кінців хтось визнав, що "Мінськ провалився", для Німеччини залишається важливим, що самі учасники переговорів вважають їх єдиною альтернативою, сказав німецький диаломат.

"Багато чого дратує, багато розчаровує, але завдання дуже важливе і відповідальність занадто велика, щоб допустити можливість рецидиву ескалації збройних зіткнень", - заявив голова МЗС Німечччини.

“Ми повинні повернутися до загальної європейської архітектури безпеки, а для цього нам потрібно рішення українського конфлікту. Для цього рішення нам потрібен вклад з обох сторін", - підкреслив міністр.

При цьому він дорікнув обидвом сторонам у невиконанні своїх зобов'язань та в тому, що прогрес можна розглянути лише "під мікроскопом".

"Україна і припинення відкритого конфлікту з цього приводу між Росією і Заходом є визначальними чинниками того, чи вдасться нам повернутися до загальної європейської архітектури безпеки", - резюмував Штайнмаєр.

Джерело: Укрінформ

Схожі новини