Передплата 2024 ВЗ

МВС не вистачає 2,5 млрд грн на техніку для рятувальників і зарплати поліцейським

  • 30.05.2016, 16:57
  • 868

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков проситиме додатково виділити підпорядкованому йому відомству 2 млрд грн на заробітні плати та обмундирування всьому особовому складу поліції, а також півмільярда гривень на термінову закупівлю палива для Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«Ми проситимемо у цьому році додатково виділити МВС 2 мільярда гривень, щоб забезпечити адекватні заробітні плати і обмундирування всьому особовому складу поліції, який пройшов переатестацію», — сказав Аваков в інтерв’ю Укрінформу.

На його переконання, потрібно чітко усвідомлювати: якщо ми хочемо мати нову поліцію, то на це треба виділяти кошти, інакше реформа приречена. Міністр зазначив, що поліцейським відчутно підняли зарплату, але ще є ситуації, коли лейтенанти вже отримують належну зарплату, а на вищий командний склад не вистачає коштів.

Він також констатував катастрофічну нестачу ресурсів на найбіднішу в країні Держслужбу з надзвичайних ситуацій.

«Люди отримують принизливо низьку зарплату. У них немає спеціальної техніки і багато чого іншого, і тут ми теж наполягатимемо на виділенні додаткових ресурсів. Нам потрібно близько півмільярда гривень, в основному на те, щоб терміново закупити паливо для гасіння майбутніх літніх лісових пожеж і на інші оперативні потреби», — зазначив міністр.

Також Аваков запевняє, що реформа МВС не повторює грузинської і не робиться за шаблоном якоїсь країни, а над її втіленням працює злагоджена команда.

«Ми не повторюємо грузинську реформу, у нас зовсім інший принцип. Наприклад, у Грузії поліція залишилася частиною МВС, а ми її виділили. Ми не працюємо за шаблонами реформи якоїсь країни, ми враховуємо нашу специфіку. І вже точно ніхто не робив такої масштабної реформи в ситуації гібридної війни», — сказав Аваков.

Схожі новини