Передплата 2024 «Добра кухня»

Буджуровій пригрозили справою про екстремізм

  • 30.05.2016, 14:52
  • 904

Російська окупаційна влада попередила кримськотатарську журналістку Лілію Буджурову, що може розцінювати її діяльність як екстремістську.

Про те, що відповідне попередження було вручено Буджуровій в понеділок вранці, повідомив нардеп, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Вранці 30 травня 2016 року додому до Лілі Буджурової явилися співробітники силових структур Росії, що окупувала Крим. Лілїі Буджуровій, за отриманою нами інформацією, вручено повідомлення про попередження з її боку екстремістської діяльності", - написав Чубаров.

Пізніше Буджурова підтвердила цю інформацію у себе на сторінці і опублікувала документ.

"Заклик допомогти дітям - це, виявляється, екстремізм. Сьогодні співробітники прокуратури м.Сімферополя вручили мені чергове "Застереження про неприпустимість порушення законодавства про протидію екстремістській діяльності та законодавства про засоби масової інформації". Ці "злочини" були виявлені в моїх постах на Фуйсбуці, а також в блозі "Тепер це наші діти" на Crimeantatars.club", - повідомила вона.

Як відомо, Буджурова підтримує об'єднання дружин заарештованих на півострові кримських татар.

Крім того, раніше обшук в будинку Буджурової провели 2 листопада 2015 року в рамках кримінальної справи проти власника телеканалу ATR Ленура Іслямова, якого звинувачують в екстремізмі.

Раніше Буджурова працювала на цьому телеканалі, але після його переїзду до Києва в травні цього року, вона і екс-генеральний директор ATR Ельзара Іслямова створили незалежну продакшн-студію "Qara Deniz Production".

Джерело: Українська правда