Передплата 2024 «Добрий господар»

В Україні розпочали антидемпінгове розслідування щодо імпорту шоколаду з Росії

  • 30.05.2016, 14:34
  • 886

Імпорт в Україну товару походженням з РФ здійснювався в обсягах і на умовах, які могли завдати шкоди національному товаровиробнику.

Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі інформує про порушення та проведення антидемпінгового розслідування щодо імпорту в Україну деяких видів шоколаду та інших готових харчових продуктів з вмістом какао походженням з Російської Федерації. Про це повідомляє видання «Урядовий кур’єр».

Комісія 26 травня 2016 року розглянула відповідну скаргу асоціації "Укркондпром", що діє від імені кондитерської корпорації "Рошен", ПАТ "Харківська бісквітна фабрика", ВАТ "Кондитерська фабрика" Харків'янка ", ВАТ" Полтавакондитер ", а також звіт МЕРТ.

Згідно з висновками комісії, в скарзі наведено достатньо інформації про те, що імпорт в Україну товару походженням з РФ здійснювався в обсягах і на умовах, які могли завдати шкоди національному товаровиробнику.

Так, обсяг імпорту з РФ в 2013 році виріс на 22% в порівнянні з 2012 роком, а в 2014 році скоротився на 9%. Експортні ціни в 2014 році були нижчі, ніж ціни продажу на внутрішньому ринку РФ.

Крім того, зазначає видання, в 2014 році в порівнянні з 2012-м відбулося істотне погіршення основних фінансово-економічних показників українських товаровиробників: обсяги виробництва скоротилися на 36%, використання потужностей - на 37%, обсяги продажів на внутрішньому ринку - на 10%; обсяги інвестицій - майже на 50%, персонал - на 31%, прибутковість виробництва - на 32%; зарплата зайнятого на виробництві персоналу - на 24%; продуктивність праці - на 7%.

МЕРТ протягом 30 днів з дати опублікування цього повідомлення здійснює реєстрацію зацікавлених сторін розслідування та розглядає вимоги щодо проведення слухань; протягом 60 днів розглядає письмові коментарі та інформацію щодо розслідування.

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини