Передплата 2024 «Добрий господар»

Деканоїдзе: "Поліція з'ясовує законність функціонування будинку престарілих під Києвом"

  • 30.05.2016, 11:50
  • 1 042

Національна поліція буде тісно співпрацювати з урядовою комісією зі встановлення причин трагедії.

Поліція з'ясовує законність функціонування в селі Літочки Київської області будинку для людей похилого віку, пожежа, яка забрала життя 17 людей.

Про це заявила глава Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, повідомили УНІАН в Департаменті комунікації Нацполіціі.

"Зараз правоохоронці проводять виїмку документів. Після цього можна буде встановити законність функціонування будинку для людей похилого віку, побудованого приватним підприємцем", — сказала вона.

Також Деканоїдзе закликала громадян, яким щось відомо з цього приводу, повідомляти інформацію на лінію "102".

Тим часом Національна поліція буде тісно співпрацювати з урядовою комісією зі встановлення причин трагедії, сказала вона.

"Про хід розслідування будемо додатково інформувати", — зазначила Деканоїдзе.

Як повідомлялося, в ніч на 29 травня в селі Літочки Броварського району Київської області сталася пожежа в приватному двоповерховому будинку, де жили люди похилого віку. Загинули 17 осіб, ще 5 осіб госпіталізовано з опіками.

Правоохоронці затримали приватного підприємця, який організував в приватному будинку проживання людей похилого віку. Як відзначили в поліції, "з мешканцями укладалися договори. Ліжко-місце в хостелі з відходом обслуговуючого персоналу коштувало для пенсіонерів 6 тис. грн в місяць".

Віце-прем'єр-міністр Геннадій Зубко доручив провести перевірку всіх об'єктів, де проживають люди похилого віку.

Він також повідомив, що 30 травня, на позачерговому засіданні Кабміну буде затверджений склад урядової комісії з розслідування причин виникнення пожежі в Літочках.

Схожі новини