Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Туреччина погодилася приєднатися до спецоперацій США у Сирії за однієї умови

  • 30.05.2016, 11:35
  • 765

На думку глави турецького МЗС, головною метою "другого фронту" Туреччини і США має стати припинення переміщення бойовиків і вантажів угруповання ІДІД через турецько-сирійський кордон.

Турецька влада готова приєднатися до спеціальних операцій США на території Сирії за умови, що в них не братимуть участі сирійські курди. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.

«Якщо ми приєднаємося, то вони (США, — Ред.) будуть мати у своєму розпорядженні свої спеціальні сили, а ми — свої», - заявив він журналістам.

Міністр зазначив: "Ми сказали, що згодні, другий фронт може бути відкритий, але без" Демократичного союзу "(партія сирійських курдів, - Ред.)". На думку дипломата, головною метою "другого фронту" Туреччини і США має стати припинення переміщення бойовиків і вантажів угруповання "Ісламської держави" через турецько-сирійський кордон.

Одночасно Чавушоглу виступив за те, щоб Туреччина, США, а також їх союзники по НАТО, зокрема, Франція, Великобританія і Німеччина, приєдналися до підтримки помірної сирійської опозиції, яка виступає проти сирійської влади. "На жаль, і Росія, і НАТО розглядають терористичні угруповання в якості своїх партнерів і підтримують їх", - сказав він.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини