Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Одесі знову взяли під варту росіянина – головного фігуранта у "справі 2 травня"

  • 29.05.2016, 18:23
  • 984

Київський районний суд Одеси сьогодні вирішив взяти під варту на два місяці відпущеного 27 травня із СІЗО Малиновським райсудом Одеси росіянина Євгена Мефьодова - фігуранта справи щодо масових заворушень 2 травня 2014 року.

Як повідомила УНІАН прес-секретар Київського райсуду Вероніка Черевата, 29 травня взято під варту чоловіка, який обвинувачується в участі в масових заворушеннях 2 травня 2014 року.

"Головний фігурант резонансної справи "2 травня", у п'ятницю, 27 травня, Малиновським районним судом Одеси був звільнений з-під варти під домашній арешт", - сказала прес-секретар. Однак за даними слідства, як зазначила Черевата, 26 травня, тобто напередодні винесення рішення Малиновського райсуду про пом'якшення запобіжного заходу, підозрюваний за допомогою месенджера Viber надіслав свідку у справі повідомлення з погрозами.

"Повідомлення наступного змісту: "...Хохол, я тобі обіцяв, що завалю, а ти мені не вірив. Завтра мені змінять запобіжний захід, і я вийду на свободу, чекай в гості....", - розповіла Черевата.

Вищевказані погрози вбивством свідок сприйняв реально.

Органами досудового слідства зазначені дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 129 КК України (погроза вбивством з мотивів національної нетерпимості).

У прес-службі прокуратури Одеської області повідомили, що обвинувачений Мефьодов, згідно з сьогоднішнім рішенням суду, має 2 місяці утримуватися в СІЗО без права внесення застави.

Схожі новини