Передплата 2024 ВЗ

На ізраїльському пляжі знайшли тіло українського студента

  • 29.05.2016, 10:58
  • 1 722

У суботу ввечері, 28 травня, на пляжі в Хайфі знайшли тіло Дмитра Холошевського, студента з України.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він, разом зі своїм товаришем потрапив у водяну пастку, і його стало відносити течією.

"Другий хлопець не відразу це зрозумів і за лічені секунди опинився віднесеним на десяток метрів. Хлопець, який ледве вибрався, втратив лік часу і, як тільки вибрався, відразу почав кликати на допомогу. Але рятувальників не було на місці", - розповів товариш загиблого Леонід Шемякін.

Дмитро потонув ще 24 травня. Спочатку хлопця шукали волонтери. Наступного дня пляж почали огороджувати, але, за словами товариша, активні пошуки зниклого не велися.

"Люди в чорних футболках та один рятувальник фотографували туристів і просили їх не купатися", - розповів друг загиблого.

Тіло хлопця знайшли не рятувальники, а його матір, яка спеціально приїхала в Ізраїль з України для пошуків сина.

"Нам говорили, що задіяні кращі сили і рятувальну техніку, яка "підриває" все з дна. А 28 травня приїхала мама потонулого і в цей же день знайшла його на тому ж пляжі, на тому ж хвилерізі, де потонув її син. Так що його ніхто толком там і не шукав. Якщо б вона не пройшлася там, він міг би ще довго лежати", - зазначив Шемякін.

Загиблий хлопець був програмістом, він приїхав до Хайфи на стажування з Бердичева.

В агентстві відзначають, що зараз у країні проходять страйки рятувальників, які тепер працюють не до 18.00, а до 14.00. Місцева влада не рекомендує пляжникам заходити у воду після відходу рятувальників.

Схожі новини