Передплата 2024 ВЗ

Москаль погрожує оприлюднити імена "кришувальників" вирубки лісів

  • 28.05.2016, 13:11
  • 1 284

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль готовий оприлюднити імена осіб, які мають відношення до вирубки лісів у Карпатах.

Про це повідомляється на офіційному сайті Геннадія Москаля, передає Еспресо.TV.

Згідно з повідомленням, через розпорядження голови ОДА Геннадія Москаля митниця не оформляє 173 вагони (переважно з паливною деревиною, тобто дровами), які з інших областей транзитом через Закарпаття прямували до країн Євросоюзу.

За словами Москаля, значна частина вагонів із деревиною належить російським фірмам. "Раніше вони возили в Європу ліс безпосередньо з Росії. Однак після введення економічних санкцій зареєстрували комерційні структури в Україні, почали купувати ліс у західноукраїнських областях (переважно на Львівщині) й вивозити через Закарпаття на продаж у Євросоюз", - зазначив Москаль.

Також губернатор додав, що йому вже телефонували "різні впливові люди" з неофіційним проханням відмінити розпорядження про обмеження експортованої деревини.

"Заявляю, що не збираюся цього робити. Вивезення лісу за кордон через Закарпаття можливе тільки після письмової вказівки центральних органів влади. Якщо така вказівка дійсно буде, я одразу оприлюдню її для громадськості. Тоді всі побачать, хто сприяє нещадній вирубці Карпат, вивезенню за кордон ділової деревини під виглядом дров і фінансуванню комерційних структур країни-агресора", - підкреслив Москаль.

Схожі новини