Передплата 2024 «Добра кухня»

Пентагон: "США відмовляється взаємодіяти з росіянами у Сирії"

  • 28.05.2016, 08:25
  • 1 006

Сполучені Штати та союзники по Міжнародній коаліції відхиляють пропозиції російської сторони про можливу взаємодію в боротьбі проти ІДІЛ у Сирії та не здійснюють практичної координації дій у цьому питанні.

Це зазначив під час телефонної конференції в п'ятницю командувач Центрального командування ВПС США генерал-лейтенант Чарльз Браун, повідомляє Укрінформ.

"Ми не здійснюємо жодної координації з росіянами", - зауважив генерал.

Він підкреслив, що в самій коаліції відбуваються "дуже професійні розмови" щодо обговорення спільних дій у Сирії. "Телефонний зв'язок, який ми маємо тут з російською стороною, застосовується для відпрацювання Меморандуму щодо забезпечення безпеки польотів для коаліції - всієї коаліції, як і наших операцій", - зауважив генерал.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи мали місце домовленості з російським контингентом під час останніх ударів у районі Пальміри, Браун категорично заявив: "Ми не робимо жодних координаційних дій з росіянами, ні".

Він уточнив, що ані США, ані союзники не повідомляють російській стороні про цілі, по яким мають завдавати удари.

"Я не збираюся будь-коли надавати їм (росіянам — ред.) такий рівень деталізації. Ми будемо робити те, що нам потрібно для подальшого просування в боротьбі з ІДІЛ", - підкреслив генерал Браун.

Схожі новини