Передплата 2024 «Добрий господар»

Волонтери зняли відеовідповідь російській пропаганді в Європі

  • 27.05.2016, 20:58
  • 1 830

Українські активісти та волонтери створили відеовідповідь російській пропаганді в Європі. Це ролики на теми історії та сучасності України, щодо яких найбільше спотворюють інформацію проросійські ЗМІ. В мережу виклали відео про Донбас, Крим, історію УНР та УРСР. Ролики озвучені англійською, німецькою та іспанською мовами.

"Останні кілька років ми відчуваємо найсильніший тиск російської пропаганди. Добре оплачені і професійно підготовані фахівці "інформаційного фронту" працюють не лише на згуртування проросійської аудиторії та моральну дезорієнтацію проукраїнсько налаштованої аудиторії, але й на втягнення в орбіту прокремлівської пропаганди нейтральної частини суспільства розвинених країн Європи та США", — кажуть автори відеороликів.

"Одного дня я усвідомив, що російська пропаганда у Європі є, а нашої контрпропаганди — немає. І виникла проста ідея: у доступній формі, зрозумілими словами пояснити європейцям ті питання, щодо яких російські пропагандисти найбільше брешуть. Так почався проект", — пояснює активіст Павло.

На відміну від тоталітарного суспільства, в демократичних країнах думка громадян може безпосередньо впливати на рішення політиків, додають волонтери. Тож вчасне інформування з нашого боку має стати вагомим кроком задля підтримки України світовими державами.

"В сьогоднішніх умовах молодь повинна сама організовуватись для створення інформаційних продуктів", - вважають активісти.

Участь в інформаційній ініціативі взяли кілька десятків молодих людей. Ролики створювались із залученням фахових істориків.

Джерело: Gazeta.ua.

Схожі новини