Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Суд не скасував заочний арешт Григоришину

  • 27.05.2016, 17:44
  • 873

Мосміськсуд визнав законним заочний арешт російського мільярдера українського походження Костянтина Григоришина, обвинуваченого в організації ухилення від сплати податків на суму близько 675 млн рублів.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

Таким чином, апеляційна скарга захисту була відхилена.

Захист Григоришина представив суду і слідчому документи про оплату майже 70 млн рублів збитку державі. "До кінця дня ми плануємо погасити ще 305 млн. рублів, у зв'язку з цим просимо відкласти засідання до 30 травня, щоб представити документи про оплату половини суми", - сказала адвокат Вікторія Бурковська.

Слідчий і прокурор заперечували проти перенесення засідання, оскільки постанова про заочний арешт ніяк не пов'язана з виплатами.

"Коли слідство отримає повідомлення від Григоришина, що він повністю погасив збиток у розмірі 916 млн рублів з урахуванням пені і штрафів, які набігли, тоді ми вийдемо з клопотанням про скасування запобіжного заходу", - сказав слідчий.

Суддя відкладати розгляд апеляційної скарги відмовився.

Захист наполягав на скасуванні постанови про заочний арешт. "Немає ніяких доказів, що Григоришин сховався від слідства. Наш підзахисний відшкодовує збитки, немає ніякої процесуальної необхідності зберігати запобіжний захід", - сказав один з адвокатів.

Схожі новини