Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

ОБСЄ: "Кількість обстрілів на Донбасі збільшилася втричі"

  • 27.05.2016, 15:19
  • 874

Заступник голови спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг констатував трикратне збільшення кількості порушень перемир'я на Донбасі за останні два дні.

Про це заявив Хуг під час брифінгу по скайпу з Донецька, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Те, що я побачив (протягом трьох днів на Донбасі, - ред.), воно мене повністю не задовольняє... Рівень насильства не змінюється. У великодній період було певне поліпшення ситуації з безпекою, також у нас були певні позитивні політичні повідомлення з Берліна і Мінська, в результаті я сподівався, що будуть вжиті конкретні заходи на місцях для того, щоб перемир'я стало більш постійним. Сьогодні у мене на це вже менше надій. Вчора ми зафіксували трикратне збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в порівнянні з попереднім днем", - наголосив Хуг.

Він зазначив, що рівень насильства найбільш високий в Авдіївці та в районі Донецького аеропорту. "Попередні звіти показують, що українські солдати в кількості трьох осіб були поранені і один - дуже важко", - повідомив заступник голови СММ ОБСЄ.

За словами Хуга, є взаємозв'язок між обмеженнями, які накладаються на СММ, і порушеннями Мінських угод. Він розповів, що в п'ятницю представники "ДНР" зупинили роботу двох камер ОБСЄ в цій зоні, де вчора були зафіксовані акти насильства. За словами Хуга, деякі люди хочуть приховати факти насильства від громадськості.

Водночас він зазначив, що дрон СММ виявив в районі Горлівки у середу 20 броньованих машин піхоти, а також бензозаправщики і вантажівки на залізниці. Інший дрон місії виявив в 25-кілометровій зоні відведення озброєння вантажівки з озброєнням, які були заховані в лісі, а також об'єкт, схожий на причіпну артилерійську установку.

Схожі новини