Передплата 2024 «Добрий господар»

37% поляків виступили проти українських мігрантів

  • 27.05.2016, 14:23
  • 1 099

У травні 2016 року погіршилося ставлення поляків до прийому можливих мігрантів з України.

Надання їм притулку підтримує 57% анкетованих поляків, тоді як 37% проти цього. Відсоток тих, хто проти прийому в Польщі українців найвищий від серпня 2015 року (19%). Такими є дані дослідження аналітичного центру CBOS, пише "Польське радіо".

Ставлення опитаних до прийому Польщею українських мігрантів найбільше відрізняється в залежності від рівня доходів анкетованих. Абсолютний спротив наданню притулку українцям висловлюють найменш заможні поляки. Водночас, чим вищим є родинний дохід, тим позитивніше ставлення до прийому можливих прохачів притулку з України.

Крім того, згідно із відповідями анкетованих, підтримка прийому мігрантів з України залежить від рівня освіти. Чим вищий рівень освіти опитаних, тим частіше вони підтримують надання притулку українцям. Від 44% поляків з середньою освітою до 73% з вищою освітою.

За словами експертів, це скептичне ставлення пояснюється тим, що особи з нижчою освітою можуть бачити у мігрантах з України конкурентів. Вони вважають, що українці погіршать їхню ситуацію на ринку праці. Це підтверджують 42% польських безробітних респондентів, які твердо проти прийому в Польщі українців.

Схожі новини