Передплата 2024 ВЗ

У МВС розповіли подробиці про нападника на дружину Турчинова

  • 26.05.2016, 17:13
  • 1 239

Нападником на дружину секретаря РНБО Олександра Турчинова Ганну виявився юрист із Донецька Володимир Оленцевич.

Про це повідомив директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко, передає Еспресо.TV.

За його словами, Оленцевич відомий судовими позовами щодо скасування указів про присвоєння Степану Бандері та Роману Шухевичу звання Героїв України, спробою оскаржити в суді помилування Юрія Луценка, а також позовом щодо незаконного відсторонення Віктора Януковича від влади.

В МВС також розповіли деталі нападу.

"Зловмисник чекав жінку біля її робочого кабінету. Оскільки чоловік орієнтувався на фотокартки з інтернету, де Ганна Турчинова мала коротку зачіску, через погане освітлення він напав на іншого викладача зі схожою зачіскою. Схопивши її за шию, він приставив ніж до горла та звернувся до викладача як до Ганни Володимирівни і порадив не чинити опору. Шокована жінка пояснила, що вона не та, за кого її сприйняв нападник. Зрозумівши, що помилився, зловмисник спробував змінити жертву. Ганна Турчинова, яка стояла поруч, почала кричати. Охоронець, скориставшись розгубленістю нападника, вибив у нього ніж, знешкодивши його. Ганна Турчинова особисто викликала поліцію, яка приїхала та затримала зловмисника", - розповів він.

Крім того, Шевченко зазначив, що під час обшуку в Оленцевича були знайдені установочні дані на Ганну Турчинову та копія указу в.о. Президента України Турчинова про початок антитерористичної операції. "Його нападник планував залишити на місці злочину", - додав він.

За інформацією слідства, Оленцевич напередодні мав контакти із "членами уряду" самопроголошеної так званої "ДНР" і з керівниками пропагандистських ЗМІ на тимчасово непідконтрольній території України.

Схожі новини