Передплата 2024 «Добра кухня»

Україна остаточно розірвала угоду з РФ про добудову Хмельницької АЕС

  • 26.05.2016, 16:38
  • 1 008

Повна денонсація відбулася 12 травня.

Україна повністю денонсувала міжурядову угоду з Російською Федерацією про співпрацю у будівництві енергоблоків №3 та №4 Хмельницької АЕС. Про це сьогодні під час конгресу «Енерго Весна — 2016» повідомив глава НАЕК «Енергоатом» Юрій Недашковський.

«Із 12 травня відбулася повна денонсація», — сказав він.

За словами голови «Енергоатому», вартість завершення будівництва двох енергоблоків оцінюється приблизно в 4 млрд євро.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик виступив за збільшення експорту електроенергії з України та виступив з підтримкою добудови дух енергоблоків Хмельницької АЕС.

У листопаді 2015 року президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський повідомив, що чеська Skoda підтвердила готовність брати участь в завершенні будівництва третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС шляхом виробництва двох комплектів реакторних установок.

За інформацією Недашковського, "Енергоатом" вже підготував і узгодив з усіма зацікавленими відомствами техніко-концептуальне рішення завершення будівництва Х3/ Х4 із застосуванням реакторних установок Skoda.

Переговори про комерційні умови співпраці зі Skoda почалися після денонсації Верховною Радою угоди про завершення будівництва Х3/Х4 спільно з РФ.

За словами глави "Енергоатома", реалізація цього проекту на ХАЕС обійдеться Україні в суму близько 4 млрд євро.

Джерело: РБК-Україна.

Схожі новини